Ugrás a fő tartalomra

500 ezer forint büntetés jár, ha valaki nem tartja be a Koronavírussal kapcsolatos korlátozásokatÚj szakaszába ért a koronavírus-járvány Magyarországon – jelentette ki az országos tiszti főorvos hétfőn Budapesten, a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hozzátette: az első szakaszban „külön” megbetegedések fordultak elő, egyedi esetek voltak, illetve kis közösségben fordult elő a fertőzés. A járvány következő szakaszában, várhatóan a következő napokban már csoportos fertőzések fordulhatnak elő.

Kiemelte:

egy láthatatlan ellenséggel szemben Magyarország összes lakosának nagy erőfeszítést kell tennie.
Az országos tiszti főorvos azt kérte: aki teheti maradjon otthon. Minimalizálni kell a személyes kapcsolatokat. Minden személyes érintkezés veszélyforrást jelenthet – közölte Müller Cecília, hangsúlyozva, egyikünk élete sem lesz olyan, mint ezt megelőzően. A vírus terjedésének meggátlásában mindenkinek megvan a maga szerepe, új magatartásformákat kell megszoknunk – mondta.

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője kérdés kapcsán közölte, ha minden a tervek szerint zajlik, a 120 ezer darab védőmaszkot tartalmazó szállítmány a héten megérkezhet Hamburgból Magyarországra.

Lakatos Tibor, azt mondta, az új korlátozások betartását a rendőrség ellenőrzi majd. A koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedések megszegése szabálysértésnek fog minősülni,

a bírság 500 ezer forint lesz– közölte.

A jogszabályok előkészítése még folyamatban van. Közlése szerint a koronavírus elérte a térséget. A környező országokat nézve azt látni, hogy Csehországban 293, Lengyelországban 125, Szlovákiában 61 megbetegedést regisztráltak. Ezért is volt szükség az Orbán Viktor miniszterelnök által hétfőn bejelentett intézkedésekre – hangsúlyozta.
loading...

Megjegyzések