Hiába a figyelmeztetések. Az idősek nagy része semmibe veszik az ajánlásokat, amivel....

Sok idős gondolja úgy: ha túlélte a kommunizmust, mit árthat neki egy koronavírus. Csak ez nem egészen úgy van, ahogy gondolják. Közös felelősségünk, hogy az idős rokonainkkal, hozzátartozóinkkal betartassuk az ajánlásokat, azaz felhívjuk a figyelmüket, hogy ne mászkáljanak el otthonról, s ha nagyon muszáj, akkor sem menjenek tömegbe.Sokan fittyet hánynak a korlátozásokraA koronavírus terjedésének kezdete óta köztudott: a legveszélyeztetettebb korosztály az időseké. Erre hívja fel a figyelmet az összes egészségügyi szervezet és a hazai hatóságok is. Tegnap Orbán Viktor a parlamentben úgy fogalmazott, nem hiszi, hogy megtilthatja a 70 év felettieknek, hogy maradjanak otthon, de kérheti rá őket.

A fiatalok feladata most az, hogy segítsék az időseket. A közösségi médiában rengeteg fotó terjed arról, hogy piacokon, élelmiszerboltoknál jókora csoportosulások verődnek össze, a sorban állók nagy része pedig idős ember. Beszélgetésekből, vagy épp a különböző bejegyzések kommentjeit olvasgatva úgy tűnik, sok idős honfitársunk nem veszi komolyan ezt az egész helyzetet. Vagy csak nincs más lehetőségük? Nem törődik velük senki, esetleg nincs is senkijük? Nos, az önkormányzatoknak feladatként lett megszabva: gondoskodjanak azokról az idősekről, akik nem számíthatnak mások segítségére, tehát ez sem lehet kifogás. Vagy az önkormányzatok nincsenek erre felkészülve?

Kicsit úgy tűnik, mintha az országban elég sok ember a kiskapukat keresné, kezdve a hatósági házi karantén szabályait megszegőktől azokig, akik nem tartják be a hatósági ajánlásokat. 
loading...

Megjegyzések