Sparheltba dugta a benzint egy borsodi férfi a gyerekei elől, felesége begyújtotta a sütőt

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy harmincnyolc éves férfi ellen életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt.
A borsodi faluban élő férfi egy négyszobás családi házban lakik a feleségével és nyolc gyermekével. Másfél évvel ezelőtt két flaska motorbenzint vásárolt a motoros rotációs kapához.
Az összesen három liternyi folyadékot azért, hogy a kisebb gyermekei ne találják meg, a konyhában lévő és a nyári időszakban általuk nem használt sparhelt sütő részébe dugta el, azonban erről nem szólt feleségének, és később maga is elfelejtette.
A felesége ebédet főzött a konyhában a gáztűzhelyen, azonban a palackból kifogyott a gáz, és mivel hétvégén a faluban nem lehetett palackot cserélni, a sparheltba gyújtott be és így folytatta tovább a főzést. A konyhában ekkor az asszony és két lány gyermeke, valamint a szomszédasszony tartózkodtak.
A felmelegedő sütőben a flakonok összezsugorodtak, kilyukadtak, és a kifolyt benzingőz meggyulladt. A felcsapó lángoktól a férfi felesége közvetlenül életveszélyesnek minősülő másod-, és harmadfokú égési sérüléseket, míg két lánya első-, illetve másodfokú égési sérüléseket szenvedtek el.
A férfi a cselekménye lehetséges következményeit azért nem látta előre, mert a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a bűncselekményt beismerő férfira.
loading...

Megjegyzések